img_20210730_191123

Tur, trim & aktiviteter

Det er mye du kan finne på på Justøy, Lillesand og i nærliggende områder, også når det regner eller er overskyet og badelivet ikke frister.

BADING

Fem minutters gange fra campingen finner du en langgrunn strand som er en ypperlig tumle og badeplass for barna. Her bygges det sandslott og en fisker småkrabbe. Like ved kan de litt eldre stupe og svømme til en liten holme. Bildet er fra dagen da vi arrangerte palleløp.

pallelopet

Et kvarters kjøretur fra campingen finner du populære Langedalstjønna/Langedalsvannet/Tingsakervannet (et vann med mange navn), populært kalt Blåvann på campingen. Rent og fint vann med stupebrett. Du finner det ved å kjøre gamleveien fra Lillesand via Tingsaker camping mot Grimstad. Bildet er fra en tidlig morgen. Da kan du ha vannet helt for deg selv.

 

Er været dårlig kan du dra til Kristiansand og Aquarama et av Norges største innendørs badeland og spa. Mer informasjon finner du her.

 

STRANDVOLLEYBALL

Nede ved stranda er det bane for strandvolleyball.

 

SJAKK

Vi har stående et XXL sjakk ute ved informasjonen. Sjakk er populært for tiden. Ta med deg sjakkbrett og utfordre noen på campingen. Vi har også sjakkbrett til låns i butikken. Slå deg ned ved butikken og utfordre andre i et parti sjakk. Det er både sosialt, kjekt og spennende.

FOTBALL

Få med noen venner og spill fotball på fotballbanen vår. Synes du den er forliten og er litt mer seriøs, samle en gjeng og kjør til Lillesand idrettsplass på Møgelstu og spill der.

FOT-TUR & JOGGING

Det er mange stier på Justøy for turgåing og jogging. Noen jogger også langs hovedveien til brua eller Brekkestø. Her er et kart over stiene på Justøy.

Det er også fint å ta med barna på en spennende tur til kystfortene. Du finner skiltet til stedet mellom campingen og Brekkestø. Ta hensyn til storfe som beiter der.

Fløresteinen og trefigurenes rike: Barnevennlig tursti opp til et utsiktspunkt. Trefigurer langs løypa. Parkering ved Tingsaker skole. Her finner du beskrivelse.

Her finner du oversikt over andre fine gåturer i Lillesandområdet.

dagsturhytta-lillesand-1

Dagsturhytta Knibenro: Friluftsområdet Kaldvell er regnet som Lillesands fineste og best tilrettelagte friluftsområde. Stisystemet er godt utbygd og tilrettelagt for alle, også for de med barnevogn. Her finner du kulturminner fra tida hvor det var tømmerfløting og sagbruksaktivitet i området. Dagsturhytta ligger på Kaldvellkniben. 

Tømmerrenna i Vennesla: Gå en spennende tur langs elva, gjennom tunneler og over bruer – i en ca. 4 kilometer lang tømmerrenne. Tømmerrenna i Vennesla er i dag den eneste og lengste i sitt slag i hele Norge.

ISKIOSKEN PÅ BREKKESTØ

For mange er et besøk i Brekkestø en årlig begivenhet. Her finner du iskiosken med landents største kuleis. Kjøper du tre kuler er du iskongen, da er det lurt å ha med seg våtservietter til å tørke seg med etterpå.

Tidlig om morgene er det herlig å sitte på en benk og nyte stillheten på Brekkestø.

img_20200708_121346

 

PADLING

Å padle innover skjærgården fra campingen er en fin aktivitet. Dersom du vil unngå å gå på yttersida av holmen, så finnes det en smal passasje innerst i vika.

Reddalskanalen, som ligger en kort kjøretur i retning Grimstad, er også fin plass å padle. Start gjerne i Reddalsvannet og padle til havet og opp igjen. Denne kanalen kan du også gå opp i med båt.

VESTLANDSKE HOVEDVEI

Er du giret på å sykle, ta med sykkelen på camping. Den gamle Vestlandske hovedvei finner du et godt stykke av mellom Lillesand og Grimstad. Her kan du gå eller sykle på grusveien som er helt bilfri. Fin for familietur eller treningstur.

FRISBEEGOLF

Ved idrettsparken på Møglestu, cirka 10 minutter kjøring fra campingen, finner du Lillesand Idrettspark. Her er det fotballbaner. Ved siden av fotballbanene finner du Holta discgolf-park. Mer opplysninger om denne finner du her.

BADEBÅDEN I LILLESAND

Hver time fra formiddag til tidlig kveld de tre første ukene i juli går Badebåden fra havna i Lillesand og ut i leiea til Skauerøya eller Saltholmen. Her er det fine badeplasser og turstier. Mer informasjon finner du her.

LÅN EN ROBÅT OG/ELLER TELT

Kystsenteret i Lillesand stiller sine robåter gratis til disposisjon til deg. Og på Røde Kors BUA kan du låne redningsvester og telt. Dermed kan du ta en dagstur eller overnattingstur til øyene ved Lillesand. Mer informasjon finner du her.

KLATREPARK & DYREPARK OG BADELAND

I Kristiansandsområdet er det mange tilbud. Her er den velkjente Dyreparken med badeland, klatreparken Høyt og lavt, utenfor byen, museer og mye mer.

Museer kan være et fint tips når været ikke er på sitt beste. Her finner du en god oversikt over museer i nærheten.

SØRLANDET KLATRESENTER

På Sørlandet klatresenter finner du utfordringer for både barn og voksne. Mer informasjon finner du her.

KRISTIANSAND KANONMUSEUM

Liker du militærhistorie så kan du besøke Kristiansand kanonmuseum. Her kan du også kjøre med ammunisjonsjernbanen. Mer informasjon finner du her.

En oversikt over andre museer i Agder å besøke finner du her.